Zelf broodjes bakken
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Herfst - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
Snijd de boter in stukjes. Doe deze met de bloem, suiker, zout en gist in een kom. Meng het water erdoor en kneed het geheel tot een bal. Neem ruimte op het aanrecht om te kneden. Strooi daar bloem over en kneed het deeg circa 10 minuten. Laat het dan in een kom, afgedekt met huishoudfolie ongeveer een uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet hem in. Kneed het gerezen deeg even door en vorm er 15 bolletjes van. Leg deze op de bakplaat en laat ze 10 minuten rusten. Druk ze hierna iets plat en leg er een met bloem bestoven theedoek over. Laat de bolletjes 30 minuten na rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de gerezen bolletjes met wat water en bak ze in 10 minuten gaar. Gebruik eventueel nog twee minuten de grill voor een mooi bruin kleurtje. Neem de broodjes meteen hierna uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Ingrediënten
- 500 g bloem, gezeefd
- 1 zakje gedroogde gist
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 40 g zachte roomboter
- 2 dl lauw/warm water
Receptnummer: 574