Patatje kipstoofvlees
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in halve ringen. Bak ze samen met de spekblokjes aan in 2 eetlepels boter. Snijd de kipfilets in de lengte door. Voeg ze bij het uienmengsel en bak ze aan beide zijden 2 minuten mee. Blus de kip af met de rode wijn. Voeg de tomatenpuree toe, 100 ml water, het laurierblad en de kruidnagels. Meng alles goed tot een saus en laat de kip 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Bak de frietjes in de oven goudbruin of in de airfryer, volgens de instructie op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten knapperig en giet ze af. Meng de broccoli met 2 eetlepels olijfolie, een halve eetlepel mosterd en de druiven. Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Schep de kip weer door de saus en laat 3 minuten verder stoven. Verdeel de ovenfrietjes over de borden en schep het kipstoofvlees erop. Serveer de broccoli salade erbij.
Ingrediënten
- 2 uien
- 50 gr spekreepjes
- 2 kipfilets
- 100 ml rode wijn
- 1 zak ovenfrietjes
- 1 stronk broccoli
- 100 gr druiven
- - uit de voorraadkast
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 tl mosterd, boter en olijfolie
Receptnummer: 5737
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bak de zoete aardappelfriet goudgeel volgens de instructie op de verpakking. Snipper de uien en snijd de puntpaprika in ringen. Verhit de boter in de ...
Laat de kipfilets op kamertemperatuur komen. Snijd de gepelde uien in halve ringen. Smelt de boter in een braadpan. Voeg de kip en uien toe. Bak de ki...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Was de aardappels en snijd ze in vieren en vervolgens in blokjes. Meng de geroo...