Mac & cheese Provençaals
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Kook de macaroni beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en meng er 2 eetlepels olijfolie en 2 theelepels Provençaalse kruiden door. Snijd de uien in ringen, de courgette in halve plakjes en de aubergine in blokjes. Bak eerst de uienringen in 1 eetlepel olijfolie 5 minuten zachtjes aan. Schep ze uit de pan. Roerbak nu de aubergine in 2 eetlepels olijfolie goudgeel. Schep ze ook uit de pan. Dan de halve plakjes courgette 3 minuten aanbakken in 1 eetlepel olijfolie. Als laatste de tomaatjes bakken tot ze zacht en rimpelig zijn. Verwarm de kookroom en voeg de Boursin toe. Roer tot de kaas gesmolten is en neem dan van het vuur. Meng de rest van de Provençaalse kruiden door de Boursin saus. Schep de Boursin saus door de macaroni. Schep de helft van de macaroni in een ingevette ovenschaal. Schep hierop alle gebakken groenten. Strooi hierop de, in reepjes gesneden, verse basilicum en de helft van de geraspte kaas. Dek af met de rest van de macaroni en strooi de rest van de kaas erover. Bak in 20 minuten goudgeel. Lekker met een rucola salade met zwarte olijven.
Ingrediënten
- 300 gr macaroni
- 1 bakje Boursin
- 200 ml kookroom
- 2 uien
- 1 aubergine
- 2 courgettes
- 200 gr kerstomaatjes
- 2 el Provençaalse kruiden
- 8 blaadjes basilicum
- 6 el olijfolie
- 100 gr geraspte kaas
Receptnummer: 5721
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 180ºC. Voeg aan het kookwater de kippenbouillon tabletten toe. Snijd de prei...
Kook de macaroni volgens de instructie op de verpakking gaar, voeg de visbouillon tabletten aan het kookwater toe. Verwarm de oven voor op 180ºC. S...
Kook de macaroni volgens de instructie op de verpakking gaar. Voeg 2 runderbouillon tabletten toe aan het kookwater. Snijd de uien in dunne halve ri...