Paella
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 60 minuten
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Snijd de chorizo in plakjes en bak deze in een braadpan zachtjes uit. Kipkluifjes erdoor scheppen en in 4 tot 5 minuten lichtbruin bakken. Snijd de ui en tomaat in stukjes en bak deze circa 2 minuten mee. Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 milliliter bouillon erbij schenken. Kipkluifjes zonder deksel in 25 minuten zachtjes gaar sudderen. Snijd de paprika en sperziebonen en roer deze met de gele rijst door het kipmengsel. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15 tot 20 minuten zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen. Garnalen door paella scheppen en 2 tot 3 minuten mee laten warmen. Schep de paella op een grote schaal. Strooi de peterselie erover en klaar.
Ingrediƫnten
- 600 gram kipkluifjes
- 200 gram jumbogarnalen
- 100 gram chorizoworst
- 1 rode parika
- 2 tomaten
- 250 gram sperziebonen
- 400 gram gele rijst
- 1 ui
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 750 milliliter kippenbouillon van 2 tabletten
Receptnummer: 572
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Schil de wortelen en snijd deze ook in stukjes. Ui en knoflook grof hakken. Snijd de kipfilet in stukke...
Zo zie je maar, gamba's zijn uitermate geschikt om te roerbakken, net als groente. Een snelle en gezonde bereiding met duizenden variƫteiten. Ik geef...
Water koken voor het aanmaken van de kippenbouillon. Kipfilet en salami in stukjes snijden. Ui snipperen en paprika in blokjes snijden. Salami op laag...
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de uien en knoflook 5 minuten. Doe de paprika's erbij en bak 6 minuten mee. Roer de laurier, paprik...