Tiramisu
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 8 personen - 75 minuten
Bereiding
In kom slagroom met 1 eetlepel suiker bijna stijfkloppen. Eieren splitsen en in andere kom dooiers met rest van suiker met handmixer in 5 minuten tot romig mengsel kloppen. Mascarpone in gedeelten door het dooiermengsel mengen. Slagroom luchtig door mascarponemengsel spatelen. In ondiep, langwerpig schaaltje likeur door espresso roeren. Helft van lange vingers een voor een in koffie dopen en met koffiekant boven in schaal leggen. Helft van mascarponemengsel erover uitstrijken. Nogmaals zo'n laag maken. Tiramisu minstens 1 uur in koelkast laten opstijven. Tiramisu kort voor serveren uit koelkast nemen en royaal bestrooien met cacaopoeder.
Ingrediƫnten
- 250 milliliter slagroom
- 75 gram basterdsuiker
- 4 eieren
- 500 gram mascarpone
- 5 eetlepels koffielikeur amaretto
- 200 milliliter espressokoffie
- 250 gram lange vingers
- cacaopoeder
- 150 gram blauwe bessen
Receptnummer: 568