0236c4eb527d8d1c9681ac2fd4b4104078ba44245https://www.lekkermakkelijk.nl

Vega schnitzel

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 2 personen - 15 minuten

Bereiding

1. Was de snijbonen en snijd over de lengte in lange slierten. Kook ze 15 minuten in een laagje gezouten water gaar en giet ze af. 2. Bak de vega schnitzels in 1 eetlepel olijfolie krokant. 3. Bak in een andere pan de gewassen snoeptomaatjes in 2 eetlepels olijfolie aan. Strooi de gehakte venkelzaadjes erover. Smoor ze 6 minuten op zacht vuur. 4. Snijd de courgette met een kaasschaaf over de lengte in lange linten. 5. Voeg de laatste 2 minuten de courgette, snijbonen en citroenrasp toe. Schep voorzichtig om en breng op smaak met zout en peper. 6. Verdeel de groenten over 2 borden en leg de vega schnitzel ernaast. Garneer eventueel met basilicumblaadjes als je die toevallig in huis hebt.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 gr snijbonen
  • 2 vega schnitzels
  • 150 gr snoeptomaatjes
  • 2 el citroenrasp
  • basilicumblaadjes
  • Uit de voorraadkast:
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaadjes
  • zeezout en peper uit de molen

Receptnummer: 5673


Reageren


Meer smakelijke recepten

Schnitzel met zigeunersaus

Snijd alle groenten in kleine blokjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en het pepertje. Voeg dan de paprika en champignons toe en ba...

Vegaburgers

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knolselderij in 4 dikke plakken. Snijd rondom de schil eraf met een scherp mesje. Snijd ze bij zodat ze even ...

Vegan spies

Stap 1: Maak eerst de romesco saus. Halveer de puntpaprika’s en kwast ze in met wat olijfolie. Gril tot ze grillstrepen krijgen. Snijd het gerooster...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18