Happy zomerfruit en groentesalade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Zomer - 8 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de gewassen paprika’s in dunne ringetjes of reepjes. Snijd de courgette en venkel ook in dunne reepjes. Meng 8 eetlepels olijfolie met de rasp en sap van 1 citroen, 1 el venkelzaadjes en 8 blaadjes fijngesneden basilicum. Breng goed op smaak met zeezout en peper. Schep de gesneden groenten erdoor en laat 15 minuten marineren. Snijd de tomaten in plakjes en halveer de kleintjes. Snijd de nectarines, perziken en abrikozen in stukken. Schep de gemarineerde groenten op een grote schaal en schik hier al het fruit op. Leg de 2 bollen mozzarella erbij en garneer rijkelijk met basilicum. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zeezout. Lekker met ciabatta.
Ingrediënten
- 1 rode en 1 gele puntpaprika
- 1 kleine courgette
- 1 venkel
- goede olijfolie
- rasp en sap van 1 citroen
- 1 el fijngehakte venkelzaadjes of anders komijnzaadjes
- verse basilicum
- 750 gr gemengde tomaten, groot en klein
- 150 gr kersen, frambozen en aardbeitjes
- 4 nectarines
- 4 perziken
- 8 abrikozen
Receptnummer: 5658