Zomersalade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. 2. Snijd de gewassen bietjes in partjes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en maal er zeezout en peper over. Schep het goed om schuif de bakplaat in de oven. Rooster de bietjes in 25 minuten beetgaar. 3. Kook de schoongeboende krielaardappelen met schil in 20 minuten gaar. 4. Maak de boontjes schoon, halveer ze en voeg ze de laatste 15 minuten toe aan de aardappelen. Giet dan af en laat afkoelen. 5. Pel de schil van de aardappeltjes en snijd in stukjes. 6. Snijd de gerookte zalm in reepjes. 7. Maak de dressing, schenk de olijfolie in een leeg jampotje en voeg toe de citroenrasp en sap, 2 theelepels mosterd, de fijngehakte dille en 2 theelepels gedroogde dragon. Schroef het dekseltje erop en schudt het tot een romige dressing. Breng op smaak met zout en peper. 8. Meng in een kom de geroosterde bietjes, krielaardappelen en boontjes met de heerlijke dressing. Verdeel de reepjes zalm en olijven erover.
Ingrediënten
- 6 ongekookte bietjes
- 500 gr krielaardappelen
- 300 gr boontjes
- 1 el citroenrasp sap van een halve citroen
- 200 gr gerookte zalm
- 1 bakje groene olijven
- 6 takjes verse dille of 2 tl gedroogde
- Uit de voorraadkast:
- Olijfolie
- Scherpe mosterd
- Zout en peper uit de molen
- Gedroogde dille en dragon
Receptnummer: 5654
Reageren
Meer smakelijke recepten
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Bak de aardappelschijfjes met de oregano in de olijfolie in circa 15 minuten knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Kook de sperziebon...
Maal wat zout en peper over de zalmfilets. Doe de slagroom met het vanillemerg in een klein steelpannetje en verkruimel het visbouillontablet erboven....