Zomerprei
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175ºC. 2. Snijd van de prei 5 cm van het groene gedeelte af en halveer in de lengte. Was de prei goed en laat ze uitlekken in een vergiet. 3. Leg de prei en de pofaard- appelen in een bakblik. Kwast de prei goed in met olijfolie en maal er zout en peper over en 1 eetlepel citroenrasp. Rooster de prei samen met de pofaardappelen 20 minuten in de oven gaar. 4. Snijd de vis in twee stukken. Klop het ei los met flink wat zout en 1 eetlepel citroenrasp. Strooi op een bord flink wat paneermeel en op een tweede bord bloem. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel. 5. Bak de vis in 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie gaar, circa 4 minuten per zijde op halfhoog vuur. 6. Serveer de vis met de geroosterde prei en aardappel uit de oven. Schep op elke aardappel een lepel zure room en bieslook.
Ingrediënten
- 4 dunne preitjes
- 2 voorgekookte pofaardappelen uit het koelvak
- 250 gr kabeljauw
- 2 el citroenrasp
- 3 el crème fraîche
- 2 el verse bieslook of 2 tl gedroogde
- Uit de voorraadkast:
- 2 tl gedroogde dragon
- Paneermeel
- Bloem 1 eitje
- Olijfolie
Receptnummer: 5651
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 °C of zorg dat de bbq roodgloeiend is. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof deze circa 45 minuten in het midden...
stap 1: Wikkel elk stukje kabeljauw in het midden met 3 plakjes ontbijtspek. stap 2: Verhit een kleine koekenpan met de olijfolie. Bak de stukken vis ...
Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de vi...