Groentetaart
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 2 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 5 minuten voor en laat ze uitlekken. 2. Verwarm de oven voor op 180ºC. 3. Snijd de uien in dunne ringen en bak ze in 8 minuten zachtjes lichtbruin. 4. Snijd de paprika en courgette in stukken. 5. Schep de uien uit de pan, voeg 1 eetlepel olie toe en voeg de paprika en courgette toe. Strooi er 1 eetlepel komijnpoeder over en 2 theelepels sambal. 6. Roerbak de groenten 3 minuten. Schep de groenten uit de pan en meng met de gekookte bloemkoolroosjes en de gebakken uien. 7. Bak nu het shoarmavlees 4 minuten aan en schep het daarna uit de pan. 8. Bekleed een taartvorm met de plakjes hartig taartdeeg. Druk de randjes goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. 9. Schep eerst de gebakken uien op de bodem, dan het vlees en daarop de groenten. 10. Bak de groentetaart in 25 minuten goudbruin. Serveer met knoflooksaus.
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 2 uien
- 2 rode en 2 groene paprika’s
- 1 courgette
- 300 gr shoarmavlees
- 1 pak hartige taartdeeg
- diepvries knoflooksaus
- Uit de voorraadkast:
- Sambal
- komijnpoeder
- Extra: lage taartvorm van 24 cm
Receptnummer: 5646
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de gember in kleine stukjes, pers de knoflook en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in stukjes. Doe dit alles in een kom e...
Zet de grill van de oven aan op 220 °C. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng de kom...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de zoete uien in dunne halve ringen. Fruit de ui aan in 2 eetlepels boter. Stoof daarna 10 minuten op zacht vuur...