Snelle vitello tonatto
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Was de slablaadjes en laat ze goed uitlekken. Snijd de rode ui doormidden en snijd in dunne halve ringen. 2. Meng de uien met het sap van een halve citroen en laat marineren. 3. Snijd de gewassen punt paprika’s in dunne ringetjes. Roerbak ze in 2 eetlepels olijfolie gedurende 5 minuten en laat afkoelen. 4. Pureer de tonijn met 3 eetlepels mayonaise. 1 eetlepel citroenrasp, 2 eetlepels kappertjes en 1 theelepel fijngehakte venkelzaadjes tot een smeuïge saus. Maal er flink wat peper over en schep de saus in een kom. 5. Verdeel de slablaadjes over een schaal. Drapeer hierop de plakjes fricandeau. 6. Schep hierop de gebakken paprika en maal er wat zeezout over. 7. Garneer met extra kappertjes, leg er plakjes citroen tussen en zet de tonijnsaus erbij. Lekker met bruin stokbrood.
Ingrediënten
- 1 klein kropje sla
- 1 rode ui halve citroen
- 2 rode en 2 gele puntpaprika’s
- 200 gr dungesneden fricandeau vleeswaren van Meesterhand
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- Uit de voorraadkast
- olijfolie
- kappertjes
- venkelzaadjes
- zeezout en peper uit de molen
- klontje boter
Receptnummer: 5641
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg op de bakplaat de deegplakjes met 2 cm tussenruimte van elkaar. Haal van elk pl...
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de sperziebonen aan kop en staart schoon en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Ko...
Kook de rijst en vermicelli volgends de instructie op de verpakking. Snijd de gepelde uien in dunne halve ringen. Fruit ze in 2 eetlepels olijfolie 4 ...