Mediterraans gehaktbrood met olijven, granen en noten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Doe de havermout in een kom en schenk er 100 ml melk over. Wacht tot de havermout de melk heeft opgenomen. Voeg het rundergehakt toe en rasp de rode ui erover. Schenk de losgeklopte eieren erbij en voeg de geweekte havermout toe. Meng met een houten lepel door het gehakt. Nu de rest van de ingrediënten erbij en kneden met de hand tot een smeuïg gehakt deeg. Vul het cakeblik met het gehakt. Druk het goed aan en schuif het in de oven. Bak het in 50 minuten gaar. Haal het gehaktbrood uit de oven. Laat hem 10 minuten afkoelen. Bekleed een grote schaal met slablaadjes. Keer het cakeblik om en stort het baksel op het bedje van sla. Versier het gehaktbrood met plakjes tomaat, reepjes paprika en nog wat olijven. Leg de plakjes komkommer en watermeloen en ingelegde pepertjes eromheen. Brood in een mandje en een grote bak knoflooksaus maken het compleet.
Ingrediënten
- 6 volle el havermout
- 1 kg rundergehakt
- 2 eieren en een eidooier
- 75 gr geroosterde gemengde en fijngehakte notenmix van amandelen, hazelnoten en walnoten
- 4 teentjes knoflook uit de pers
- 50 gr olijven grof gehakt
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gedroogde dille, 1 el gedroogde munt
- 6 takjes fijngehakte verse koriander
- 1 tl zout
- Extra: 1 cakeblik bekleed met bakpapier
- Voor erbij: plakken tomaat, reepjes paprika, plakjes komkommer, slablaadjes, uienringen en parten watermeloen. Natuurlijk mogen de knoflooksaus, ingelegde pepertjes en lekker brood niet ontbreken!
Receptnummer: 5631
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de witte bonen en artisjokharten in de kom van de keukenmachine. Dit kan ook met de staafmixer. Houd 1 artisjok achter voor de garnering. Voeg de ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de zoete uien in dunne halve ringen. Fruit de ui aan in 2 eetlepels boter. Stoof daarna 10 minuten op zacht vuur...
Kook de gehalveerde aardappelen in 20 minuten beetgaar in gezouten water. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze 5 minuten aan in 2 eetlepels olijf...