Vissers stoofpotje met witvis en aardappelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Kook de gehalveerde aardappelen in 20 minuten beetgaar in gezouten water. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze 5 minuten aan in 2 eetlepels olijfolie en schep uit de pan. Snijd de courgette in halve plakjes en roerbak ze 2 minuten aan en schep ze ook uit de pan. Snijd de lauwwarme aardappelen in plakjes en maal er zeezout en peper over. Roer de tomatenpuree los met 2 dl water. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met olijfolie. Verdeel de tomatenpuree erover en leg hierop de helft van de plakjes aardappel, de helft van de olijven en courgette. Nu de vis erop en bestrooi dan met zeezout, komijnpoeder en gedroogde munt. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Verdeel de rest van de aardappel, courgette en olijven over de vis en druk alles goed aan. Bak de ovenschotel in 25 minuten goudbruin.
Ingrediënten
- 5 aardappelen
- 2 uien
- olijfolie
- 1 courgette
- 1 bakje groene olijven
- 400 gr kabeljauw
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde munt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 gr kabeljauw
- Extra: klein ovenschaaltje
Receptnummer: 5628
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de aardappelen 20 minuten in de schil gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de rode gepelde ui in halve ringen. Sni...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de zoete uien in dunne halve ringen. Fruit de ui aan in 2 eetlepels boter. Stoof daarna 10 minuten op zacht vuur...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze 30 minuten gaar. Haal uit de oven en...