Courgettedip met gebakken ui, abrikoos en dille
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Zomer - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Snijd de courgettes in dikke plakken en bak ze aan beide zijden goed geel in een flinke laag olijfolie. Schep ze uit de pan. Fruit nu de gehakte ui 5 minuten aan en schep deze ook uit de pan. Snijd de abrikozen in dunne reepjes. Hak de courgettes grof en doe ze in een kom. Meng met de abrikozen, de gebakken ui, sap en rasp van een halve citroen, munt en dille. Breng op smaak met zeezout en peper.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 grote ui
- olijfolie
- 4 gedroogde abrikozen
- sap en rasp van een halve citroen
- 2 tl gedroogde munt
- 1 el verse dille of 2 tl gedroogde
Receptnummer: 5615
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de aardappelen 20 minuten in de schil gaar. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de rode gepelde ui in halve ringen. Sni...
Doe de witte bonen en artisjokharten in de kom van de keukenmachine. Dit kan ook met de staafmixer. Houd 1 artisjok achter voor de garnering. Voeg de ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de puntpaprika’s en haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Leg ze op de bakplaat en kwast ze in met olijfolie....