Geroosterde paprika spread met walnoot en granaatappel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Zomer - 4 personen - 5 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de puntpaprika’s en haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Leg ze op de bakplaat en kwast ze in met olijfolie. Rooster de paprika’s 25 minuten en laat ze afkoelen in de oven. Haal daarna de velletjes eraf. Doe de paprika’s in een hoge mengbeker. Voeg ook de olijfolie, walnoten, granaatappelpitjes, knoflook en komijnpoeder toe. Maal er flink wat zeezout over en zet de staafmixer erin. Pureer tot een romige paprikaspread. Garneer met granaatappelpitjes.
Ingrediënten
- 4 puntpaprika’s
- 4 el olijfolie
- 70 gr fijngehakte walnoten
- 2 el granaatappelpitjes plus
- 1 el extra voor de garnering
- 1/2 teentje knoflook
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
Receptnummer: 5604
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Snijd de bietjes in dunne plakjes. Schil de knolselderij, halveer de knol en snijd ook in dunne plakjes. 2. Kook de plakjes knolselderij 4 minute...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s op een rooster in de oven. Laat ze 20 minuten in de oven totdat er zwarte schroeiplekken ontstaan. ...
Verwarm de oven op 200ºC. Leg de paprika’s op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Rooster de paprika’s 30 minuten tot het vel zwartgeblake...