Rijk gevulde herfstsalade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwijder het vuil van de paddenstoelen en wrijf ze schoon met een vochtige doek of een borstel. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Snijd de peer met schil in partjes. Snijd de knoflook fijn en de bacon in reepjes van circa 2 cm. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon totdat ze lichtbruin kleuren. Houd apart. Rooster nu de hazelnoten kort to ze lichtbruin kleuren. Verhit in een grote koekenpan de resterende olie, voeg de knoflook toe en laat die goud kleuren. Bak eerst de champignons, die hebben langer nodig. Doe er dan de overige paddenstoelen. Blus af met de rode port en draai het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper. Schik op een grote schaal of op vier borden de sla, besprenkel met een beetje olie en balsamico. Voorzichtig mengen. Verdeel de baconreepjes. en de partjes peer. Schep als laatste de paddenstoelen er over. Garneer met de hazelnoten, bieslook en peper.
Ingrediƫnten
- 750 gram oesterzwammen, kastanjechampignons en cantharellen
- 1 zakje slamelange
- 6 plakken dikke bakbacon
- 100 gram hazelnoten
- 1 rode ui
- 1 peer
- 1 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- balsamicoazijn
- versgemalen peper
- klein bosje bieslook
- rode port
Receptnummer: 559
Reageren
Meer smakelijke recepten
Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar...
Snijd de ui in halve ringen en bak ze goudbruin in de koekenpan in een beetje olie of boter. Voeg daarna een schepje suiker toe zodat ze lekker karame...
Knolselderij en aardappelen schoonmaken en in stukjes snijden. Prei en ui in ringen en winterwortel in schijfjes snijden. Vul een grote pan met 1,5 li...
Snijd de groenten in stukken en voeg de gesneden kruiden toe. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uitj...