0eabfc5e0138620561353ec9a570ec61c52b90cdahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Broodkrans met custardvulling

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Lente - 8 personen - 30 minuten

Bereiding

Maak het deeg volgens de instructie op de verpakking en laat het rijzen. Maak ondertussen de custardvulling. Maak de custardpoeder aan met 2 eetlepels melk. Breng de rest van de melk en slagroom aan de kook. Zet het vuur laag en voeg het aangemaakte custardpapje toe. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten zachtjes pruttelen tot een dikke custard. Neem van het vuur, schep het in een kom en dek af met vershoudfolie en laat afkoelen. Rol het gerezen deeg uit op een met bloem bestrooide werkvlak. Bestrijk het deegvlak met de custard. Laat rondom 3 cm vrij. Rol het deeg aan de lange kant voorzichtig op. Snijd nu met een scherp mes de rol in de lengte door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de rollen met snijvlak naar boven op het bakblik. Vouw de deeg strengen in elkaar tot een krans. Probeer zo veel mogelijk de snijvlakken naar boven te krijgen voor een extra mooi effect. Laat de krans 45 minuten nogmaals afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop het ei los en bestrijk de krans ermee. Bak de krans in 25 minuten goudbruin. Laat de krans afkoelen en leg er gekleurde eitjes in. Serveer er roomboter bij en de abrikozenjam.

Ingrediënten

  • 1 pak mix wit brood
  • 4 el custardpoeder
  • 100 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei
  • gekleurde eieren
  • roomboter
  • abrikozenjam
  • handje bloem
  • Extra: bakpapier, vershoudfolie

Receptnummer: 5576


Reageren


Meer smakelijke recepten

Apfelstrudel

Verwarm de oven op 180ºC. Week de rozijntjes in de strohrum. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appel met de rum rozijnen, sinaas...

Appelplaattaart met kokos en room

Verwarm de oven op 180ºC. Mix de eieren met de suiker romig gedurende 5 minuten. Voeg de vanille merg, citroenrasp, mespunt zout en slagroom toe. En ...

Croissant crumble

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de peren en appels in stukjes. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Haal de druiven los van de tros. Meng he...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18