Gemarineerde tomaten gevuld met roerei en bacon
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd van de tomaten anderhalve centimeter van de bovenkant. Hol ze uit met een lepel. Leg ze omgekeerd op een bord om uit te laten lekken. Klop een marinade op een bord van de olijfolie, wijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tomaten op zijn kop in de marinade. Laat ze 10 minuten marineren. Draai ze om en schep de marinade in de tomaten. Klop de eieren los met de slagroom, dragon en 1 fijngehakt bosuitje. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Bak de bacon knapperig in 1 eetlepel boter en haal ze uit de pan. Doe de rest van de boter in de pan en laat smelten. Voeg het eimengsel toe en roer 2 minuten tot het ei gaat stollen. Schep het roerei in de uitgeholde tomaten. Bestrooi met fijngehakte bosui. Leg de in plakken gesneden avocado erbij en bestrooi met citroenrasp. Lekker met een croissantje.
Ingrediënten
- 6 grote tomaten
- 6 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 2 tl mosterd
- 1 el honing
- 6 plakjes bacon
- 3 el boter
- 8 eieren
- 4 el slagroom
- 1 tl gedroogde dragon
- 2 bosuitjes
- 2 avocado’s
- 2 tl citroenrasp
Receptnummer: 5574
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Besprenkel met olijfolie, bedek ze met ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de paprika’s in de lengte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de paprika’s er op. Besprenkel ze met...
Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakken ham erop. Bestrijk beiden zijden in met olijfolie. Bak de ham in 8 minute...