Groene flensjes met feta doperwtjesspread
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Maak eerst het beslag voor de groene flensjes. Pureer de spinazieblaadjes, sjalot en melk glad in een blender. Strooi de bloem erbij en daarna de eieren en pureer weer tot een glad beslag. Kook de doperwtjes beetgaar volgens de instructie op de verpakking. Pureer de doperwtjes met de verkruimelde feta, olijfolie en fijngesneden bleekselderij tot een grove spread. Breng op smaak met zout en peper. Kook de groene asperges in 5 minuten beetgaar. Bak 4 kleine flensjes en leg ze op borden. Schep op elk 2 el doperwtenspread. Bak 4 spiegeleitjes en leg die op de feta doperwtjesspread. Leg er 2 asperges en gerookte zalm bij en wat dungesneden radijsjes. Garneer met fijngesneden bieslook.
Ingrediƫnten
- - voor het flensjes beslag
- 150 gr bloem
- 200 ml melk
- 150 gr spinazieblaadjes
- 1 kleingesneden sjalotje
- 2 eieren
- - voor de feta doperwtjesspread
- 200 gr diepvriesdoperwtjes
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gr feta
- 4 el olijfolie
- - voor de topping
- 8 groene asperges
- 150 gr zalm
- 4 scharreleitjes
- 8 radijsjes
- 2 el fijngehakte bieslook
Receptnummer: 5561
Reageren
Meer smakelijke recepten
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Maal wat zout en peper over de zalmfilets. Doe de slagroom met het vanillemerg in een klein steelpannetje en verkruimel het visbouillontablet erboven....
Bereid de pulled chicken volgens de verpakking in de oven. Kook de eitjes half zacht in 4 min, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Maak onder tussen...