Aspergetaart van croissantdeeg
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 10 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de witte asperges met een dunschiller. Snijd van alle asperges 2 cm van de onderkant af. Kook de witte asperges 5 minuten voor en voeg na 2 minuten de groene asperges toe. Giet daarna de asperges af en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren los met de crème fraîche. Maal er peper en nootmuskaat naar smaak over. Bekleed de ingevette ovenschaal met een vel bakpapier zo kan je de aspergetaart er straks makkelijk uit tillen. Vet het bakpapier ook in en bekleed de ovenschaal met het uitgerolde croissantdeeg. Druk de naden goed dicht met de vingertoppen. Maak ook een opstaand randje van 2 cm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel het eimengsel over het deeg en verdeel hierop de asperges, de ham en de tomaatjes. Druk alles goed in het eimengsel. Zet de ovenschaal in de oven en bak de asperge taart in 30 minuten goudbruin. Laat de taart uit de oven 10 minuten afkoelen voor het aansnijden. Lekker met een frisse groene salade.
Ingrediënten
- 6 witte asperges
- 6 groene asperges
- 1 groot blik croissantdeeg
- 3 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 150 gr gesneden achterham of kipfilet
- 100 gr kerstomaatjes
- 100 gr geraspte belegen kaas
- Extra: 1 kleine langwerpige ovenschaal, bakpapier
Receptnummer: 5542
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de peren en appels in stukjes. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Haal de druiven los van de tros. Meng he...
Verwarm de oven op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een passend ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Meng de pesto ...