Zuurkool broodjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de appel in stukjes en snipper de ui. Bak de appel en ui in 2 eetlepels roomboter 2 minuten aan. Voeg de zuurkool, crème fraîche, kruidnagels en laurier toe. Maal er peper over, schep om en laat 5 minuten stoven. Schep de ham erdoor en maal er peper naar smaak over. Laat het daarna afkoelen. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schep 2 eetlepels van het zuurkool mengsel in een reep onderaan elk plakje deeg en rol ze op. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kwast ze in met losgeklopt ei geel. Bestrooi de zuurkool rolletjes met de geschaafde amandelen. Bak ze 20 minuten goudgeel in de oven.
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 rode appel
- 1 rode ui
- 200 gr zuurkool
- 100 gr ham
- 200 ml crème fraîche
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 eigeel
- Geschaafde amandelen
Receptnummer: 5533