GLÜH-BIER
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Tussengerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Schenk het appelsap in een pan en laat langzaam warm worden. Snijd de sinaasappel en citroen in plakken. Steek steeds een kruidnagel in elk plakje sinaasappel. Voeg ze bij het appelsap. Voeg ook de citroen, jeneverbessen, kaneelstokjes, gember en de laurierblaadjes toe. Laat 30 minuten zachtjes trekken. Voeg het bier toe en laat langzaam heet worden maar laat het niet koken. Schenk de Glüh-Bier in voorverwarmende biermokken en garneer eventueel met plakjes citrusfruit en bierschuim.
Ingrediënten
- 400 ml appelsap
- 2 sinaasappels
- 1 citroen
- 8 kruidnageltjes
- 6 jeneverbessen
- 4 plakjes verse gember
- 2 kaneelstokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1 citroen
- 1 liter witbier
Receptnummer: 5525