Friet met Mexicaans gehakt en spicy avocado mayonaise
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Bak de zoete aardappelfriet goudgeel volgens de instructie op de verpakking. Snipper de uien en snijd de puntpaprika in ringen. Verhit de boter in de braadpan en voeg het gehakt toe. Rul met een vork het gehakt fijn. Voeg dan de ui, paprika en taco mix toe. Bak 2 minuten mee. Voeg 125 ml water en de helft van de maïs toe. Laat 10 minuten zachtjes stoven. Snijd de rode ui in halve ringen en pers er een limoen bovenuit. Laat 10 minuten marineren. Prak het avocadovlees, meng door de mayonaise en schep er 2 schijfjes fijngehakte jalapeño pepers door. Bekleed een houten plank met bakpapier. Schep de zoete aardappelfriet erop en verdeel het Mexicaanse gehakt erover. Hak de koriander en de 2 schijfjes jalapeño pepers fijn en strooi over het gehakt. Schep de rest van de maïs erbij. Garneer met de gemarineerde rode uien en parten limoen. Geef de avocado mayonaise erbij.
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 3 el boter
- 1 witte ui
- 2 puntpaprika’s
- 1 zakje tacokruiden
- 1 blikje maïs
- 4 takjes koriander
- 4 schijfjes ingelegde jalapeño pepers
- 2 kleine rode uien
- 2 limoenen
- 750 gr zoete aardappelfriet
- 1 avocado
- 6 el mayonaise
Receptnummer: 5511