Broodje shoarma met salade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Zet de grill van de oven aan op 220 °C. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng de komkommer met de tomaat en de bosui. Voeg de ijsbergsla toe en besprenkel met de olie en de azijn. Uien pellen en snipperen, paprika in stukjes snijden. Verhit olie in een roerbak of koekenpan en laat de ui en paprika circa 2 minuten roerbakken. Voeg dan het shoarmavlees toe en bak dat circa 4 minuten. Zout en peper naar smaak toevoegen. Snijd elk broodje in 8 puntjes. Gril het brood onder de hete grill in circa 4 minuten goudbruin en knapperig. Serveer het shoarmavlees met de stukjes brood, salade en de yoghurtsaus.
Ingrediënten
- 400 gram shoarmavlees
- 4 shoarmabroodjes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- yoghurtsaus met knoflook en bieslook
- 1 kropje ijsbergsla
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- bosuitjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-azijn
Receptnummer: 551
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7-8 minuten bruin en gaar. Verwijder ondertussen de harde kern uit de sla en snijd de sla in dun...
Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Versnipper één ui, snijd de ander in ringen. Meng het vlees met de versnipperde ui en strooi er f...
Doe de augurken, kappertjes en peterselie met wat olijfolie in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseerknop(of snijd deze ingrediënten me...
Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Verwarm gedurende 15 minuten. D...