Taart met boerenkool en rookworst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Schil de aardappelen en kook ze in 25 minuten gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in de boerenkool pan en voeg aardappelen, mosterd en crème fraîche toe. Stamp tot een romige puree. 3. Verwarm de oven voor op 180ºC. 4. Roerbak de boerenkool 5 minuten in 2 eetlepels boter. Blus af met de bouillon en laat 10 minuten zachtjes gaar worden. Schep regelmatig om. 5. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met de plakjes hartige taartdeeg. 6. Verdeel de helft van de aardappelpuree in de springvorm. Schep hierop de boerenkool en leg hierop de hele gewelde rookworst. Schep de eidooier en de geraspte kaas door de rest van de aardappelpuree. Meng het goed door. Dek de worst af met de aardappelpuree en druk goed aan. 7. Bak de boerenkooltaart in 25 minuten goudbruin. 8. Serveer met mosterd en zilveruitjes.
Ingrediënten
- 1 rookworst
- 1 kilo kruimige aardappels
- 1 el mosterd
- 2 el roomboter
- 150 ml crème fraîche
- 300 gr boerenkool
- 300 ml runderbouillon
- 1 pakje ontdooid hartig taartdeeg
- 1 eidooier
- 100 gr geraspte kaas
- zilveruitjes
- Extra: 1 springvorm 20 cm
Receptnummer: 5504