02fa5501bd8f5c22eb7f9d7c98a43d7c9e36a6809https://www.lekkermakkelijk.nl

Roerbak hutspot met knolselderij, curry, appel en uien worst

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten

Bereiding

1. Schil de winterwortel en zoete aardappel met een dunschiller. Snijd met een scherp mes de schil van de knolselderij, pel de ui, schil de appel en snijd het klokkenhuis eruit. Snijd alle groenten en de appel in blokjes. 2. Smelt de boter in een wok en roerbak de blokjes groente en appel 10 minuten op halfhoog vuur. Bestrooi met de currypoeder en breng op smaak met flink wat zout en peper uit de molen. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten verder zachtjes stoven tot de groenten zacht zijn. 3. Warm de worstjes op volgens de instructie op de verpakking. 4. Snijd ondertussen de gepelde uien in dunne ringen. Bak ze in 2 eetlepels boter 5 minuten aan. Laat ze daarna 10 minuten zachtjes stoven. Voeg daarna de BBQ-saus en 2 eetlepels water toe en schep goed om. Voeg tenslotte de worst toe en laat nog 5 minuten stoven. 5. Schep de roerbak hutspot in diepe borden en schep de worstjes met uien en saus erop.

Ingrediƫnten

  • - voor de hutspot
  • 3 winterwortels
  • 1/2 knolselderij
  • 2 zoete aardappels
  • 1 ui
  • 1 goudrenet
  • 50 gr boter
  • 2 tl currypoeder
  • 300 ml bouillon naar keuze
  • Peper en zout
  • - voor de uienworst
  • 2 uien
  • 6 verse knakworsten of vega worstjes naar keuze
  • 6 el bbq saus

Receptnummer: 5498


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18