Bieten knolselderij lasagne met geitenkaas en walnoot
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
1. Snijd de bietjes in dunne plakjes. Schil de knolselderij, halveer de knol en snijd ook in dunne plakjes. 2. Kook de plakjes knolselderij 4 minuten voor. Laat ze goed uitlekken en meng ze met 2 eetlepels olijfolie. 3. Hak ondertussen de walnoten fijn, de rozemarijn en tijm. Meng door de crème fraîche. Maal er flink wat peper en zout over. 4. Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg er 3 velletjes lasagne in en verdeel hierop de helft van de bietjes. Verdeel hierop 3 eetlepels van het crème fraîche mengsel en verkruimelde geitenkaas. Dek weer af met 3 velletjes lasagne. 5. Leg dan alle plakjes knolselderij, de helft van het crème fraîche mengsel en de verkruimelde geitenkaas erop en dek af met weer drie vellen lasagne. 6. Dan de rest van de bietjes, de rest van de geitenkaas, het laatste deel crème fraîche mengsel en als laatste de geraspte kaas! 7. Bak in 20 minuten goudbruin en serveer met een groene salade.
Ingrediënten
- INGREDIËNTEN
- 500 gr bietjes
- 1 knolselderij
- 9 lasagne bladen
- 2 el olijfolie
- 250 ml crème fraîche
- 150 gr zachte geitenkaas
- 100 gr walnoten
- 2 takjes rozemarijn en tijm
- 75 gr geraspte kaas jong belegen
- peper en zout
Receptnummer: 5494