Pizza met wintergroenten en rookworst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Wel de rookworst volgens de instructie op verpakking gaar. Verwarm de oven op 200ºC. 2. Maak de spruitjes schoon. Schil met een dunschiller de winterwortel en snijd hem doormidden. Snijd de helften in de lengte in lange dunne plakjes. Kook eerst de spruitjes in 8 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan in een vergiet. 3. Kook nu de plakjes wortel 4 minuten en schep ze ook in het vergiet. 4. Meng de groenten in een schaal met 2 eetlepels olijfolie, de pizzakruiden, peper en zout. 5. Snijd de gepelde rode ui in halve ringen en meng met de rode wijnazijn en olijfolie en laat marineren. 6. Roerbak de boerenkool 15 minuten zachtjes gaar en meng de knoflook erdoor. Snijd de gewelde rookworstjes overlangs door in de lengte. 7. Beleg de pizza met de spruitjes, plakjes wortel, zuurkool, boerenkool en de gemarineerde rode ui. Bestrooi met de kaas en leg de gehalveerde rookworst ertussen. 8. Schuif de pizza in de oven en bak de winterpizza in 8 minuten goudbruin.
Ingrediënten
- 200 gr kleine spruitjes
- 1 winterwortel
- 2 tl pizzakruiden
- 1 rode ui
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 100 gr zuurkool
- 100 gr boerenkool
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 3 mini rookworstjes of 1 grote
- 1 kant-en-klare pizzabodem
- 4 el geraspte kaas
- peper en zout
Receptnummer: 5491
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de nectarines of appeltjes in plakjes en wentel ze door 1 eetlepel olijfolie. Snijd de banaan en aardbei in p...
Met de restjes van de ingrediënten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Verwarm de oven voor op 195 graden. Maak eerst de groene olijvenpasta. Doe de olijven, de in stukken gesneden lenteui, knoflook, olijfolie en chilipoe...