Indisch winterpannetje met saté
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Snijd de spitskool en savooiekool in dunne reepjes. Snijd de gepelde ui in ringen, snijd de gewassen komkommer in plakken en was de spruitjes. 2. Bereid de satéspiesjes volgens in de instructie op de verpakking. 3. Verhit de kokosboter in een wok en roerbak eerst de savooienkool 5 minuten op hoog vuur. Voeg dan de reepjes spitskool, komkommer, ringen ui, spruitjes en de gember toe. Roerbak het nu 2 minuten op halfhoog vuur. Voeg de ketjap, citroensap, kippenbouillon en sambal toe en schep het goed om. Laat nog 5 minuten zachtjes stoven. 4. Maak de satésaus warm. Leg de satéspiesen op de gebakken groenten. 5. Zet de pan op tafel en serveer met de pindasaus, kroepoek en gefruite uitjes. Lekker met aardappelpuree.
Ingrediënten
- 1 halve spitskool
- 1 halve savooienkool
- 1 ui
- 1 komkommer
- 200 gram kleine spruitjes
- stukje gember van 4 cm
- 3 el kokosboter
- 4 el ketjap
- 2 tl sambal badjak
- 2 el citroensap
- 200 ml kippenbouillon
- 4 stokjes saté naar keuze
- satésaus
- kroepoek
- gefruite uitjes
Receptnummer: 5482
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de kipfilet in blokjes. Marineer de kip in 2 eetlepels olie en voeg de kipkruiden toe. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de kipfilet rondo...
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en draai tot puree. Deze marinade blijft in een afgesloten pot in de koelkast 5 dagen goed. ...
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in een ruime pan water met zout in 20 mi...