Pompoensoep met rijst, ras el hanout, bruine linzen en gerookte makreel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 2. Schil de wortel en uien en snijd alles in plakken. 3. Verwarm de olijfolie in een braadpan en roerbak alle gesneden groentes gedurende 5 minuten. 4. Voeg de ras el hanout kruiden toe en de tomaat puree. Bak 1 minuut mee tot het gaat geuren. 5. Blus af met de hete visbouillon. Laat 15 minuten op zacht vuur met deksel op de pan garen. 6. Voeg daarna de helft van de rijst en de bruine linzen toe. Laat 5 minuten mee sudderen. 7. Maak de makreel schoon en verdeel het in stukjes. Schep de helft van de stukjes makreel door de soep. 8. Schenk de soep in diepe borden. Verdeel de rest van de makreel en de rijst erover. Garneer met peterselie en munt.
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- 1 winterwortel
- 2 uien
- 3 el olijfolie
- 1 1/2 el ras el hanout kruiden
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 liter visbouillon
- restje gekookte rijst
- 1 blikje bruine linzen
- 1 gerookte makreel
- fijngehakte peterselie en munt
Receptnummer: 5476
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Snijd de courgette, aubergine, en de paprika’s in blokjes. 2. Roerbak de groentes 5 minuten in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de knoflook, tomaatpu...
1. Snijd met een scherp mes de schil van de knolselderij en snijd in plakken en daarna in blokjes. 2. Snipper de ui. Schil de wortels met een dunschi...
Kook de linzen in 30 minuten gaar en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de pitten, en snijd in stukken. Snijd de wo...