Knolselderijsoep met linzen, kokos en gember
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Snijd met een scherp mes de schil van de knolselderij en snijd in plakken en daarna in blokjes. 2. Snipper de ui. Schil de wortels met een dunschiller en snijd in plakjes. 3. Verwarm de kokosolie in een braadpan en roerbak de gesneden groentes 3 minuten op hoog vuur. 4. Voeg de rode linzen toe, de gember, kurkuma, kardemompoeder, zwarte peperkorrels en de hete groentebouillon. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 minuten stoven. 5. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 10 minuten zachtjes stoven. 6. Snijd de Parmaham in dunne lange repen of verkruimel de geitenkaas. Verdeel dit over de soep en strooi er peterselie of koriander over.
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 2 wortels
- 2 el kokosolie
- 200 gr rode linzen
- 2 el fijngehakte gember
- 2 tl kurkuma
- 1 tl kardemompoeder
- 1/2 tl zwarte peperkorrels
- 1 liter groentebouillon
- 1 blik kokosmelk
- 100 gr Parmaham of
- 100 gr zachte geitenkaas
- handje gehakte peterselie of koriander
Receptnummer: 5470
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de pompoentjes en zoete aardappels. Snijd van de pompoentjes 13 van het kapje af. Schep de pitjes eruit. Snijd de ...