047759c9cdcd3adad9014b39f0c1e2dde532378cbhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Gepocheerd fruit

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 4 personen - 10 minuten

Bereiding

Leg de pruimen in een pan, schenk er 150 ml kokend water bij tot ze net onder staan. Voeg vanillesuiker, de witte wijn, de honing en de takjes tijm toe. Laat ze 10 minuten zacht pocheren. Snijd dikke plakken van al het citrusfruit en snijd de schil er rondom af. Schep de pruimen uit de pan op een bord en pel de schil eraf. Schenk het pocheervocht in een koekenpan. Laat 3 minuten op hoog vuur pruttelen. Leg de plakken citrusfruit erin en laat 2 minuten op zacht vuur trekken. Draai de plakken fruit om en laat 2 minuten nogmaals zachtjes trekken. Laat het fruit 10 minuten afkoelen. Schik het fruit mooi in diepe borden en leg er een pruim bij. Schep op het fruit een bol citroen sorbetijs en een bol yoghurtijs met bosvruchten.

Ingrediënten

  • 4 rode pruimen
  • 2 sinaasappels
  • 2 rode grapefruits
  • 2 mineola’s
  • 300 ml witte wijn
  • 4 el honing
  • 1 kaneelstokje
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 takjes tijm
  • 4 bollen citroen sorbetijs
  • 4 bollen bosvruchten yoghurtijs

Receptnummer: 5425


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardbeien yoghurtijs

Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...

Blauwe kaas met fruit

Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd het kroontje aan de onderkant eruit en zet ze op met de wijn, port, honing, steranijs, kaneel ...

Fruit met vanilleroomijs

Maak de aardbeien, kersen en blauwe bessen schoon. Voorzichtig mengen op een groot diep bord. Sprenkel de citroensap over het fruit. Neem 4 bollen van...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18