Affogatto koffie
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Feest - 4 personen - 10 minuten
Bereiding
Rooster de pecannoten knapperig in een koekenpan. Voeg dan de boter en honing toe. Schep ze om met een houten spatel tot de boter gesmolten is en de noten kleverig zijn. Schep ze uit de pan op een bord. Neem het ijs uit de vriezer en hak de noten grof. Pak 4 champagne coupes en schenk in elk 2 el port. Schenk de koffie erbij en schep er een bol ijs op en een eetlepel slagroom. Garneer af met de pecannoten en serveer direct. Extra feestelijk, met gevulde koekjes. Meng hiervoor 2 eetlepels cranberry compote met 8 eetlepels stijfgeklopte slagroom. Schep 1 eetlepel van de room op een koekje en sluit met ander koekje. Bestrooi ze met poedersuiker.
Ingrediënten
- 50 gr pecanoten
- 1/2 el boter
- 1/2 el honing
- 4 kopjes verse espressokoffie
- 8 el port
- 4 bollen vanille-ijs
- 4 el geklopte slagroom
Receptnummer: 5422
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een pan water aan de kook waar een glazen kom in past voor het smelten van de boter en chocolade. De glazen kom mag het water niet raken. Doe...
1. Snijd de cake in de lengte in 3 plakken. Roer de mascarpone los met de honing en het merg van het vanillestokje. Rooster de geraspte kokos goudbrui...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Rooster de hazelnoten in een eetlepel boter goudbruin. Hak de hazelnoten fijn. Vet de tulbandvorm zorgvuldig in met bo...