Spruitjes met abrikoos
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Maak de spruitjes schoon. Kook ze beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Pel ondertussen de sjalotten en halveer ze. Bak de uitjes 1 minuut aan in 1 eetlepel boter. Laat dan 5 minuten zachtjes verder stoven. Laat de abrikozen uitlekken. Voeg de rest van de boter toe aan de sjalotjes. Schep de spruitjes, de jam, mespunt foelie en de helft van de tijmblaadjes erbij. Roerbak het 2 minuten op halfhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Schep dan de abrikozen en walnoten erdoor. Garneer de spruitjes met de tijmblaadjes.
Ingrediënten
- 900 gr spruitjes
- 6 sjalotjes
- 3 el gezouten roomboter
- 1 blikje abrikozen
- 2 el abrikozen jam
- flinke mespunt foelie
- 4 takjes tijm
- 50 gr walnoten
Receptnummer: 5407
Reageren
Meer smakelijke recepten
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Verwarm de oven op 200ºC. Kook de spruitjes 5 minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Snijd ze zes keer kruislings in. Leg ze op een met bakpa...
Kook de spruiten in 8 minuten beetgaar. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Ve...