Knoflook aardappeltjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190ºC. Schil de vastkokende aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken in een vergiet en snijd ze daarna in stukken. Schil de zoete aardappels en snijd ze ook in stukken. Bekleed een bak- plaat met bakpapier. Verdeel beide aardappelsoorten erop. Snijd de bol knoflook doormidden en leg de helften tussen de aardappels. Meng de olijfolie met de sinaasappelrasp en de specerijen. Maal er royaal zeezout over. Schep de specerijen olie over de aardappels en meng ze goed door de aardappels. Bak ze 10 minuten in de oven, schep ze dan om en bak ze nogmaals 10 minuten. Haal als ze lekker krokant zijn uit de oven. Druk met een vork de geroosterde knoflook uit hun velletjes en meng met de geroosterde aardappeltjes. Maal er nog wat zeezout over naar smaak.
Ingrediënten
- 1,5 kg vastkokende aardappels
- 3 zoete aardappels
- 1 bol knoflook
- 6 el olijfolie
- 1 el sinaasappelrasp
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl geelwortel poeder
- 1 mespunt chilipoeder
Receptnummer: 5404
Reageren
Meer smakelijke recepten
De aardappels eet je straks met schil en al, dus goed wassen en schoonboenen. Snijd de aardappels in gelijke partjes en dep ze daarna droog in een th...
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...
Boen de zoete aardappel goed schoon. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze onder staan. Breng aan de kook en kook ze in 25 minuten gaar. ...