Beenham
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor. Vet een kleine ovenschaal in met roomboter, leg de takjes tijm erin en leg de ham erop. Bak de ham volgens de verpakking gaar. Snijd een stukje schil van de gewassen sinaasappel los en schraap het witte bittere gedeelte met een mesje weg. Snijd de schil in fijne reepjes. Pers de sinaasappel. Bak de gesnipperde ui 1 minuut aan in boter. Voeg de reepjes sinaasappelschil en de geraspte gember toe en laat 10 minuten zachtjes stoven. Blus af met de whisky en voeg al roerend het sinaasappelsap en de honing toe. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Laat nogmaals 10 minuten zacht stoven met deksel op de pan. Zet dan het vuur uit. Haal de beenham uit de oven en laat 5 minuten rusten onder folie. Schep het braadvocht uit de ovenschaal aan het sinaasappel gember mengsel toe. Laat al roerend op hoog vuur nog 1 minuut pruttelen. Snijd de beenham in plakken. Verdeel over 4 borden en schenk de saus erover. Lekker met de gevulde appeltjes met de zuurkool en wat aardappeltjes.
Ingrediënten
- 1 beenham
- 50 gr boter
- 10 takjes tijm
- 1 ui
- stukje gember van 4 cm
- 2 sinaasappels
- 2 el honing
- 4 el whisky
Receptnummer: 5397
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de sinaasappels in plakken. Vet een ovenschaal royaal in met boter en leg de beenhammen erin. Bestrijk ze met 1 ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Verwijder de harde kern. Breng een pan water aan...
Verwarm de oven op 180ºC. Smeer de beenham in met mosterd. Leg de ham in een ingevette ovenschaal. Pureer de basilicum samen met de olijfolie tot een...