Gevulde appeltjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd één appel in blokjes. Van de overige appels snijd je een kapje af, ongeveer een kwart van de appel. Snijd ook een dun schijfje van de onderkant zodat de appels niet omrollen. Snijd met een scherp mesje een cirkel en hol ze voor de helft uit. Er moet 1,5 cm van de rand overblijven. Besprenkel de binnenkant met citroensap. Snijd de ui fijn en bak in een eetlepel boter goudbruin. Voeg de zuurkool toe, het laurierblad, de jeneverbessen en de kruidnagel. Roerbak de zuurkool 2 minuten. Blus af met de wijn en laat nog 4 minuten stoven. Kwast de appels van binnen en buiten met wat boter. Zet de appels in een ovenschaaltje en vul deze met het zuurkoolmengsel. Laat ze 10 minuten in de oven bakken. Haal uit de oven en schep op elke gevulde appel een eetlepel cranberry compote. Heerlijk bij een varkenshaasje, karbonade, worstjes of beenham.
Ingrediënten
- 5 elstar appels
- 1 rode ui
- 250 gr zuurkool
- 1 laurierblad
- 4 jeneverbessen
- 2 kruidnageltjes
- 2 el roomboter
- 4 el cranberrycompote
Receptnummer: 5394
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe er citroensap over tegen het verkleuren. Kook de stukjes appel met weinig wa...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd een kapje van de appel. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit of gebruik een scherp mesje. Laat een wa...
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg het venkelzaad toe en bak het 1 min op halfhoog vuur. Voeg de cranberry’s, vanillesuiker, mandarijnensap e...