093cad78692959f0ed068592d1f0439909ff33367https://www.lekkermakkelijk.nl

Knolselderij aardappelpuree

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappels en knolselderij. Snijd in grove stukken. Kook eerst de aardappels 10 minuten voor in de bouillon en voeg dan pas de knolselderij toe. Hak voor de peterselieolie de peterselie grof en doe het samen met de olijfolie in een blender of pureer met de staafmixer fijn. Smaak af met zout en peper. Giet de gare aardappel en knolselderij af en smelt de boter samen met de slagroom. Voeg de aardappelen en knolselderij weer toe en stamp ze fijn. Maal er royaal nootmuskaat over. Meng alles goed en smaak af met zout en peper. Schep de puree in een mooie schaal en maak een swirl met de achterkant van een lepel. Schep de peterselie olie erover.

Ingrediënten

  • 750 gr kruimige aardappels
  • 1 knolselderij
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 4 el boter
  • nootmuskaat
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 100 ml goede olijfolie
  • mespunt zeezout

Receptnummer: 5391


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardperensoep met gember, groene kool en walnootjes

Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...

Gnocchi

Kook de gnocchi in kokend water in 3 minuten gaar dan komen ze naar boven drijven. Giet ze af en laat uitlekken. Doe de boter en olijfolie in een koek...

Gnocchi met basilicumolie, honing worteltjes en beenham

Verwarm de oven op 180ºC. Smeer de beenham in met mosterd. Leg de ham in een ingevette ovenschaal. Pureer de basilicum samen met de olijfolie tot een...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18