Biefstuk
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Was de pruimen, halveer ze en haal de pit eruit. Pel de sjalotten. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de sjalotten tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de halve pruimen toe en de kardemompoeder, kruidnagels, de fijngehakte rozemarijn en de jeneverbessen. Bak 2 minuten mee en blus af met de port. Laat 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de biefstukken met versgemalen zeezout en peper. Smelt de rest van de boter in een kleine koekenpan waar de biefstukken net in passen. Bak de biefstuk aan beiden zijden bruin en bak circa 2 minuten aan elke kant medium gaar. Schep daarbij steeds de bakboter over de biefstukken. Neem ze uit de pan en snijd ze in plakjes. Schep de pruimen over 4 borden, verdeel de plakjes biefstuk erover en lepel wat jus erop. Lekker met een pompoensteak en stoofpeertjes.
Ingrediƫnten
- 4 biefstukken
- 12 pruimen
- 12 sjalotten
- 30 gr boter
- 1 tl kardemompoeder
- 5 kruidnagels
- 5 jeneverbesjes
- 2 takjes rozemarijn
- 200 ml port
Receptnummer: 5384
Reageren
Meer smakelijke recepten
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Snijd de gember in kleine stukjes, pers de knoflook en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in stukjes. Doe dit alles in een kom e...
Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...