Stoofpeertjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 6 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de stoofpeertjes met een dunschiller maar laat het steeltje eraan. Snijd de gewassen sinaasappel in vieren. Zet de peren rechtop in een passende pan. Voeg de stukken sinaasappel toe, de specerijen, schijfjes gember, honing en mespuntje zout. Schenk de rode wijn erbij en voeg zoveel water toe tot de peertjes net onder staan. Breng aan de kook en laat 1 1/2 uur zachtjes gaar worden. Pak de peertjes aan hun steeltje uit de pan. Druk met een vork het vocht uit de sinaasappel en schep ze uit de pan. Voeg nu 2 el extra honing toe aan het wijnmengsel en laat het circa 8 minuten inkoken op halfhoog vuur tot een siroop. Let op dat het niet aan brand. Schenk de wijn siroop over de peren. Deze peertjes passen echt overal bij. Ze smaken heerlijk bij chocolade desserts, Griekse yoghurt en verrukkelijk bij een kaasplankje.
Ingrediënten
- 6 stoofperen
- 500 ml fruitige rode wijn
- 1 sinaasappel
- 2 kaneelstokjes
- 4 kruidnageltjes
- 4 schijfjes gember
- 4 el honing
- klein mespuntje zout
Receptnummer: 5381
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...
Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg het venkelzaad toe en bak het 1 min op halfhoog vuur. Voeg de cranberry’s, vanillesuiker, mandarijnensap e...
Schil de stoofperen met een dunschiller. Laat het steeltje eraan zitten. Spoel de peren onder stromend water af. Schenk de port en sinaasappelsap in e...