Blauwe kaas panna cotta
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Breng de slagroom aan de kook en voeg de verkruimelde blauwe kaas toe en 1 eetlepel port. Laat de kaas zachtjes smelten. Klop het met een garde goed door. Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatineblaadjes al roerend toe. Kwast het muffin bakblik in met olijfolie en verdeel het blauwe kaasmengsel over de zes holtes. Zet het 30 minuten in de vriezer. Kook de port met stoofperensap en de rozemarijn in op halfhoog vuur in een koekenpan tot een dikke gelei. Pas op voor aanbranden. Blijf erbij. Maak de randjes van de hartige panna cotta rondom los met de vingertoppen en dip de onderkant heel even in heet water wip ze eruit en leg ze op bordjes. Schep er een lepel portsiroop op en een stoofpeertje en een plukveldsla ernaast. Garneer met de ovengebakken tomaatjes en de pecannoten. Heerlijk met een glaasje port erbij. Dit heerlijke voorgerecht kan ook heel goed als nagerecht.
Ingrediƫnten
- 6 blaadjes gelatine
- 350 ml slagroom
- 200 gr blauwe kaas
- - voor de portgelei
- 200 ml port
- 200 ml stoofperensap
- 2 el honing
- 1 takje rozemarijn
- 100 gram veldsla
- Extra: muffin bakblik voor zes stuks
- 6 stoofpeertjes
- geroosterde pecannoten
- ovengebakken tomaatjes
Receptnummer: 5363
Reageren
Meer smakelijke recepten
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In schaaltje honing door port mengen. Vijgen elk in 4 partjes snijden en circa 10 minuten in portmengsel laten m...
Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokje...
Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in royaal koud water. Breng de slagroom aan de kook. Voeg het vanillemerg, een mespunt zout en de honing toe....