Paprika tomaten cappuccino
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een kleine soeppan en voeg de ui en de blaadjes van het takje rozemarijn toe. Fruit de ui 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en de uitgelekte geroosterde paprika toe. Bak 2 minuten mee en blus dan af met de runderbouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd voor de soepstengels dunne repen van het pizzadeeg. Bestrooi ze met de kaas en de tijmblaadjes. Rol ze tussen twee handen tot lange soepstengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak ze in 8 minuten knapperig. Voeg 100 ml van de slagroom bij de soep en pureer met een staafmixer tot een romige soep. Maal er peper over naar smaak. Klop de rest van de slagroom lobbig. Schenk de soep in kleine glaasjes of koffiekopjes. Schep er een eetlepel room op en maal er verse peper over. Steek er een takje rozemarijn in en geniet. Serveer met de soepstengels.
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 el olijfolie
- 5 takjes rozemarijn
- 1 blik tomaatblokjes
- 1 pot kant-en-klaar gegrilde paprika’s
- 1 pot runderbouillon
- 250 ml slagroom
- 1/4 rol pizzadeeg
- geraspte kaas
- blaadjes van 4 takjes tijm
Receptnummer: 5350
Reageren
Meer smakelijke recepten
Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...
1. Snijd de tomaten in 4 stukken en maak de groenten schoon. 2. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes. 3. Snipper de ui, en hak de knofloo...