Charlotte
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 6 personen - 25 minuten
Bereiding
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen. Breng 2 eetlepels in een steelpan tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de frambozenpuree en roer totdat de gelatine is opgelost. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt, het gelatinemengsel en de rest van de frambozenpuree erdoor. Schaaf het grootste gedeelte van de chocolade erdoorheen. Giet het mengsel in een kookpan van circa 14 cm doorsnee. Bedek de bovenzijde met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd met een mes langs de rand zodat de charlotte los komt. Stort de charlotte op een bord. Plak de rest van de lange vingers tegen de rand en strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen over de charlotte en versier met chocoladeschaafsel.
Ingrediƫnten
- 6 blaadjes gelatine
- 250 g frambozen
- 250 ml slagroom
- 3 el suiker
- 250 g Griekse yoghurt
- 2 pakjes lange vingers
- 100 g pure chocolade
Receptnummer: 511
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de rijst , melk, room, suiker en cardamon zaadjes in een diepe pan. Schraap de vanillezaadjes van het stokje en voeg deze toe. Roe voorzichtig tot...
Was het fruit en vul hiermee 4 glazen tot de helft. Verdeel het ijs over de glazen en voeg de rest van de vruchten toe. Schenk de limonadesiroop erove...
In kom slagroom met 1 eetlepel suiker bijna stijfkloppen. Eieren splitsen en in andere kom dooiers met rest van suiker met handmixer in 5 minuten tot ...