Rosbief in rodewijnsaus
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 6 personen - 20 minuten
Bereiding
Dep de rosbief goed droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Doe de olijfolie in een braadpan en bak de rosbief rondom bruin. Voeg de boter toe. Haal het vlees uit de pan en leg het op een schaal. Voeg de sjalotten toe aan het braadvocht en bak ze 3 minuten mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut al roerend mee. Giet de wijn en de fond in de pan en maak er met de garde een egale saus van. Breng de saus aan de kook en voeg de tijm toe. Leg het vlees terug in de pan en zet het vuur laag. Gaar de rosbief in 20 minuten. Keer het vlees af en toe. Haal het vlees uit de pan en leg het onder aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Laat de saus ondertussen een beetje inkoken. Snijd het vlees in plakken en schenk de saus erover.
Ingrediƫnten
- 600 g rosbief
- 25 g boter
- 2 el olijfolie
- 5 sjalotjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 el bruine suiker
- 1,5 dl rode wijn
- 175 ml runderfond
- verse tijm
Receptnummer: 499
Reageren
Meer smakelijke recepten
Meng de tonijn met de mayonaise, ansjovis en citroen in een keukenmachine of blender. Schep in een bakje en voeg de kappertjes toe. Beleg het broodje ...
Snijd de groenten in plakjes en blokjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de krieltjes 8 minuten. Schep de ui, de groenten en als laatste de t...
Pureer de champignons in de keukenmachine. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de puree circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg d...