Fruittaart met appels en peren
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 8 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de plakjes filodeeg. Besmeer met een keukenkwastje nog 5 plakjes met de roomboter en leg daarmee een tweede laag. Zet de vorm ongeveer 3 minuten in de oven om voor te bakken tot het deeg knapperig lichtbruin is. Maak het fruit schoon, niet schillen, klokhuis en pitten verwijderen en fruit in plakjes snijden. Houd van ieder stukje fruit één apart voor de saus. Snijd deze in kleine stukjes, doe dat in een steelpannetje en pureer het tot een sausje. Voeg de honing toe naar smaak. Beleg de bodem dakpansgewijs met het fruit en bestrijk het geheel met de fruitsaus. Bak de taart in ongeveer 30 minuten af. Haal de taart uit de oven bestrijk het fruit nogmaals met de saus en garneer met kaneel en blauwe bessen.
Ingrediënten
- 3 appels
- 3 peren
- 6 pruimen
- 1 banaan
- bakje blauwe bessen
- 2 el roomboter
- 3 el honing
- 1 tl kaneel
- 10 plakjes filodeeg
Receptnummer: 491