Amandel-bosbessen- pannenkoekjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Lente - 6 personen
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er altijd havervlokken bij en fijn beslag: bakt zo lekker). Bak steeds 3 pannenkoekjes in twee koekenpannen (dat gaat sneller), besmeer ze met de appelstroop en bestrooi elk pannenkoekje met wat bosbessen of strooi eerst de bosbessen erover en daarna een sierlijk strooppatroontje.
Ingrediënten
- 300 g speltmeel
- 100 g amandelmeel
- snufje zout
- 3 eieren
- 750 ml melk
- boter om te bakken
- bosbessen (mag uit de vriezer)
- appel(peren)stroop of ahorn- of agavesiroop
Receptnummer: 469
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°. Zet de cakevormpjes per twee in elkaar. Klop de boter, eieren en suiker in een kom met de handmixer tot een luchtig me...
Voorbereiden 20 minuten - oventijd 90 minuten Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Hak de sukade fijn. Klop het ei los. Scheur het brood in stukken ...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de boter, vanillesuiker en de suiker met de mixer in 10 minuten licht en luchtig. Voeg de eieren 1 voor 1 t...
Doe de rijst , melk, room, suiker en cardamon zaadjes in een diepe pan. Schraap de vanillezaadjes van het stokje en voeg deze toe. Roe voorzichtig tot...