0297434211788dbd398555d3361065aba9965e93fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Pasta met sugarsnaps en cashewcrème

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Lente - 6 personen - 15 minuten

Bereiding

Kook zeker 2 l water in de waterkoker. Doe de cashewnoten in een mengbeker en overgiet ze met een beetje kokend water. Doe de rest van het water in een grote pan, met het bouillonblokje. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd één beker (150-180 ml) van het kookvocht apart en giet de pasta af. Pel en kneus de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook gedurende zeker 2 minuten op zacht vuur (laat de knoflook niet bruin worden, maar alleen zijn smaak afgeven). Giet de cashewnoten af, voeg de knoflookolie toe en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een dikke pasta. Voeg wat van het kookvocht van de tagliatelle toe en laat de machine nog even draaien tot er een dikke saus ontstaat. Proef de saus en breng hem op smaak met kruidenzout en peper uit de molen. Kook de sugarsnaps en tuinerwten in een klein laagje water in twee minuten beetgaar. Als je groene asperges gebruikt: snijd de uiteinden van de asperges, kwast ze in met olijfolie die je op smaak hebt gebracht met het kruidenzout en eventueel een heel klein beetje verse rode peper (tube) en gril ze in de grillpan ongeveer 4 minuten. Je kunt ze ook onder de grill in de oven schuiven en halverwege draaien. Schep de cashewcrème luchtig door de pasta en leg de asperges er dakpansgewijs op of meng de uitgelekte sugarsnaps en tuinerwten erdoor. Hak de munt heel fijn en strooi deze over de schotel. Garneer de pasta met de olijven en serveer meteen.

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle of andere pasta
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 2 teentjes knoflook (liefst verse, gebruik er dan 3)
  • 50 ml milde olijfolie van goede kwaliteit
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • (kruiden)zout en (vier-seizoenen)peper uit de molen
  • 300-400 g sugarsnaps of groene asperges
  • (of een combinatie met tuinerwten)
  • olijfolie
  • verse rode peper (tube, optioneel)
  • paar takjes verse
  • heel jonge munt (anders peterselie)
  • zwarte olijven om te garneren

Receptnummer: 467


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gevulde portobello's met tagliatelle en groenten

Oven voorverwarmen op 180 °C. Kook de tagliatelle beetgaar. Haal het steeltje uit de portobello's en veeg ze indien nodig schoon met keukenpapier of ...

Pasta met rode saus

Breng het water aan de kook. Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de ui en rozemarijn. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak ongeveer 5 ...

Vegetarische paella

Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de uien en knoflook 5 minuten. Doe de paprika's erbij en bak 6 minuten mee. Roer de laurier, paprik...

Zalm met tagliatelle en courgette

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschaal in met een eetlepel van de olijfolie. Bestrooi de zalmstukken met peper en zout en leg deze in een...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18