Groene pizza met kaasjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 2 personen - 15 minuten
Bereiding
Met de restjes van de ingrediƫnten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverwarmen op 200 graden. Voor de bodem kun je kant en klaar pizzadeeg gebruiken, maar het is heel eenvoudig om zelf het deeg te maken. Neem daarvoor een zakje meel voor pizzadeeg. Doe deze in de kom, twee el olijfolie erover en het water toevoegen. Vervolgens met de handen mengen in de kom dan circa 3 minuten kneden op het aanrecht of een grote plank. Beetje bloem op het aanrecht strooien en dan van de deegbal een ronde bodem maken. Met een eetlepel de tomatensaus uitstrijken over de bodem. Laat de rand vrij. Asperges en groene groenten en kruiden verdelen. Bestrooi met een beetje peper en zout. Stukjes kaas verbrokkelen en olijven toevoegen. Kruiden verdelen en klaar om in de oven te schuiven. Na circa 10 minuten is de pizza klaar. Nu de rucola en lente-uitjes verdelen, beetje olijfolie en klaar. Eet smakelijk.
Ingrediƫnten
- pizzadeeg 250 g
- 6 groene asperges
- beetje groene groenten
- handje vol rucola
- verse kruiden zoals oregano en basilicum
- 9 olijven
- stukje blauwe aderkaas bv. Roquefort
- stukje geitenkaas
- stukje Parmasaanse kaas
- 2 el tomatensaus
- 4 el olijfolie
- 250 cl water
- peper en zout
Receptnummer: 455
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de bloem, het tarwegriesmeel en de gist in een ruime kom. Schenk de olijfolie en het water erbij en kneed tot een luchtige deegbol. Dek af en laa...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de ricotta met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie de helft van de Parmezaanse kaas en de...
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de onderkanten van de asperges schoon en kook ze in ca. 6 minuten beetgaar. Breng op smaak met een beetje zo...
Snipper de ui en de munt in strookjes. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadje...