Peer uit de oven met roggebroodkruimels en hazelnoten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 180ºC. Vet een grote ovenschaal in met 2 eetlepels boter. Halveer de peren in de lengte en bestrijk het snijvlak in met honing. Leg ze op het snijvlak in de ovenschaal. Bak ze 10 minuten voor. Maak ondertussen de het roggebrood kruimelmengsel. Hak het roggebrood tot grove kruimels. Hak de geroosterde hazelnoten grof. Smelt 2 eetlepels boter in de pan en voeg de roggebrood kruimels toe en bak twee minuten op halfhoog vuur. Voeg de bruine suiker, kruidnagelpoeder, kaneel en kardemom toe en bak 2 minuten mee tot het gaat geuren. Schep het uit de pan en meng met de hazelnoten. Haal de peren uit de oven en draai ze voorzichtig om. Schep het roggebrood kruimelmengsel over de peren. Schuif de schaal weer in de oven en bak nogmaals 5 minuten. De peren smaken heerlijk met een pannenkoek van Jan, slagroom en een bol vanille-ijs.
Ingrediënten
- 4 grote conference peren
- 4 el zachte boter
- 2 el honing
- 50 gr geroosterde hazelnoten
- 3 sneetjes roggebrood
- 2 el bruine suiker
- een mespunt kruidnagelpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 mespuntje kardemompoeder
Receptnummer: 4545
Reageren
Meer smakelijke recepten
Zet de oven op 180 graden. Of maak in het open vuur briketten gloeiend heet. Rozijnen weken in warm water. De bloem, boter, suiker, zout en het ei i...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de peren en appels in stukjes. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Haal de druiven los van de tros. Meng he...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pruimen en haal de pit eruit. Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Smelt de boter in een grote koek...