Croissant crumble
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de peren en appels in stukjes. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Haal de druiven los van de tros. Meng het fruit met een zakje vanillesuiker, sap en rasp van 1 halve citroen en 1 tl kaneelpoeder. Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels boter. Schep het fruit erin. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 minuten de oven. Snijd de vijgen in partjes. Verdeel de croissantjes in stukken. Meng met een spatel de zachte boter, vanillesuiker en 1 theelepel kaneelpoeder erdoor. Haal de ovenschaal uit de oven en schep het fruit goed om. Leg er de parten vijg op en verdeel de stukjes croissant erover. Bak nogmaals zonder folie 8 minuten knapperig. Lekker met vanillevla of warme custard.
Ingrediënten
- 3 peren
- 2 rode appels
- 6 pruimen
- 400 gr rode pitloze druiven
- sap en rasp van een halve citroen
- 4 vijgen
- 3 croissantjes
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 tl kaneelpoeder
- 4 el zachte boter
Receptnummer: 4542
Reageren
Meer smakelijke recepten
Zet de oven op 180 graden. Of maak in het open vuur briketten gloeiend heet. Rozijnen weken in warm water. De bloem, boter, suiker, zout en het ei i...
Verwarm de oven op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een passend ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Meng de pesto ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de appels en peren. Snijd ze in stukjes. Meng met de diepvries bramen en de cranberrycompote. Vet de ovenschaalt...